Reteta simpla, clasica de ardei umpluti cu carne tocata de porc, vita, pui sau curcan. Am aceasta reteta de ardei umpluti cu sos de la bunica. La inceputul saptamanii am trecut pe la piata si am vazut ardei grasi frumosi, de productie romaneasca. Cand am ajuns la munca a doua zi, i-am cerut reteta de ardei umpluti unei colege, la munca, pentru ca am mancat preparati de ea, cu ceva timp in urma, si mi-au placut tare mult. De atunci tot m-am tinut sa ii cer reteta si iata ca pana la urma am reusit. Astazi, cum am primit reteta si am ajuns acasa, am si preparat acest fel de mancare. Au iesit la fel de deliciosi ca ai colegei mele.

Ca o paranteza, in Banat li se mai spune "sarme in piparca" (adica sarmale in ardei).

Ardei umpluti cu carne
___
Ingrediente
  • 700 g carne tocata (de porc, vita sau pasare)
  • 10-12 buc. ardei gras de marime mijlocie
  • 250 g orez
  • doua cepe potrivite
  • 4-5 rosii
  • pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura de faina
  • patrunjel
  • marar
  • piper
  • sare
loading...

Mod de preparare ardei umpluti cu carne tocata, in sos:

Spalati ardeii, scoateti cotoarele si semintele cu atentie fara sa-i spargeti.

Intr-un bol mai mare, amestecati carnea cu orezul bine spalat, ceapa si patrunjelul tocate marunt, doua linguri de pasta de tomate, piper macinat si sare dupa gust.

Amestecati bine si umpleti ardeii. Puneti „capace” din felii de rosie.

Daca va ramane carne, umpleti rosii sau faceti perisoare pe care le puneti in sosul de rosii cand incepe sa fiarba.

Asezati ardeii intr-o cratita cu capacele in sus, astfel incat sa nu iasa umplutura.

Separat, pregatiti un sos cu doua linguri de ulei, doua linguri pasta de tomate, si rosiile ramase pe care le taiati bucati.

Completati cu apa pentru a se subtia si puneti peste ardeii din oala.

___

Completati cu apa incat sa ii acopere putin.

Puneti o lingura de sare in acest sos din oala.

Lasati sa fiarba, la foc mic, aproximativ 1 ora si jumatate.

Intre timp mai adaugati apa daca sosul scade prea mult. Cu 15 minute inainte, de a fi gata, puneti lingura de faina diluata in putina apa.

Presarati in sos patrunjel sau marar tocat dupa preferinta fiecaruia.

Se servesc calzi, daca doriti cu smantana si paine de casa.

Acorda nota pentru reteta Ardei umpluti cu carne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 4,14 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response