Reteta prajitura regina, cu crema fina si biscuiti, fara coacere. Este un desert de casa extrem de racoros si delicios, pregatit dintr-o crema fina de casa, biscuiti si un strat fin de mascarpone si nutella. Cu albusurile ramase de la aceasta prajitura poti sa pregatesti o negresa din albusuri (reteta aici).

Prajitura regina, cu biscuiti si crema, fara coacere
___
Ingrediente
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (16 g)
  • 1 lingura faina de grau
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • In plus:
  • un pachet mare de biscuiti
  • 250 g branza mascarpone
  • 2-3 linguri de nutella
loading...

Mod de preparare prajitura regina, cu biscuiti si crema, fara coacere:

Mixeaza galbenusurile impreuna cu faina, amidonul, zaharul vanilat si 130 ml lapte.

Pune laptele ramas intr-o craticioara, la foc.

Adauga zaharul si amesteca sa se topeasca.

Cand laptele din cratita ajunge la punctul de fierbere, adauga amestecul cu galbenusuri.

Gateste la foc, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa si capata consistenta unei budinci, apoi indeparteaza de pe foc.

Acopera crema cu o folie alimentara de plastic direct pe suprafata sa nu faca scoarta si lasa deoparte sa se raceasca.

Intre timp, mixeaza spuma smantana lichida impreuna cu untul.

___

Incorporeaza acest amestec la crema racita.

Intr-o tava cu dimensiunea de 20 x 30 cm tapetata cu hartie de copt aseaza un strat de biscuiti.

Distribuie jumatate din crema.

Aseaza un nou strat de biscuiti si intinde restul de crema.

Pune un alt strat de biscuiti.

Amesteca branza mascarpone impreuna cu nutella si intinde deasupra, peste ultimul strat cu biscuiti.

Decoreaza prajitura cu cacao rasa.

Prajitura se tine la frigider 2-3 ore sau chiar peste noapte, inainte de a o portiona.

Acorda nota pentru reteta Prajitura regina, cu biscuiti si crema, fara coacere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 voturi, media: 4,62 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response