Reteta prajitura Hassan - una dintre cele mai delicioase prajituri de casa cu umplutura de gem si glazura de ciocolata. Prajitura este formata din trei foi fragede, umplutura de nuca si gem si glazura de ciocolata.

Prajitura Hassan
___
Ingrediente
  • Foi:
  • 360 g faina
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 50 g zahar
  • 200 g unt moale
  • 10 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte caldut
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 160 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 200-300 g gem de caise
  • Glazura:
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
loading...

Mod de preparare prajitura Hassan:

Pentru inceput pregateste maiaua.

Amesteca drojdia impreuna cu laptele caldut si zaharul.

Lasa deoparte timp de 10-15 minute, cat sa se activeze drojdia.

Intre timp, amesteca untul la temperatura camerei impreuna cu faina, un praf de sare si praful de copt.

Adauga un ou, un galbenus de ou si amestecul de drojdie activata.

Amesteca pana cand vei obtine un aluat omogen.

Acopera aluatul si lasa-l intr-un loc caldut timp de 50 minute.

___

Dupa acest timp, imparte aluatul in trei parti egale.

Din fiecare bucata intinde cate o foaie cu dimensiunea de 40 x 25 cm.

Pentru umplutura, amesteca nuca macinata impreuna cu zaharul si gemul.

Intinde uniform jumatate din umplutura peste una dintre foi.

Aseaza a doua foaie si distribuie restul de umplutura, apoi acopera cu a treia foaie.

Inteapa a treia foaie din loc in loc cu o furculita.

Introdu tava la cuptorul preincalzit la 180° C timp de aproximativ 40 minute.

Pentru glazura, topeste untul impreuna cu apa si zaharul la bain-marie.

Adauga pudra de cacao si amesteca bine pana la omogenizare.

Intinde glazura peste prajitura coapta.

Inainte de a portiona, lasa prajitura la frigider cat sa se solidifice glazura, aproximativ 2-3 ore.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Hassan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 3,67 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response