Reteta prajitura fantastica. Un desert de casa cu doua feluri de crema intre doua blaturi pufoase cu cacao. Chiar daca pare complicat de pregatit, este o prajitura simpla, asa ca va invit sa o incercati. Este una dintre acele retete de prajituri cu crema de care te ve indragosti imediat ce o vei gusta.

Prajitura Fantastica
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 8 oua
  • 180 g zahar
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • 200 g alune sau nuci macinate
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • Crema cu alune:
  • 400 g branza mascarpone
  • 400 g nutella
  • 100 g ciocolata cu lapte lapte
  • 100 g alune fin tocate
  • Crema alba:
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca cu minim 36% grasime
  • 100 g branza mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • Topping:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml smantana lichida pentru frisca cu minim 36% grasime
  • 1 1/2 lingurite de miere
  • Decor:
  • 250 ml smantnaa lichida pentru frisca cu minim 36% grasime
  • 1 1/2 linguri zahar pudra
loading...

Mod de preparare prajitura fantastica:

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol, mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare.

Treptat adauga zaharul si continua sa mixezi pana cand se formeaza o bezea tare.

Pune galbenusurile, unul cate unul.

Incorporeaza faina amestecata cu cacaua, praful de copt si nuca sau alunele macinate.

Toarna compozitia obtinuta intr-o forma cu dimensiunea de 25 x 30 cm tapetata cu hartie de copt.

Coace blatul la cuptorul preincalzit la 160° C timp de 40-45 minute.

___

Dupa ce se coace si se raceste, blatul se sectioneaza pe jumatate astfel incat vei obtine doua foi.

Crema cu alune:

Dizolva ciocolata la bain-marie, deasupra unui vas cu apa fierbinte.

Intr-un vas, amesteca branza mascarpone impreuna cu nutella.

Adauga ciocolata topita si usor racita si alunele macinate.

Amesteca bine pana cand vei obtine o crema omogena.

Pune la frigider.

Crema alba:

Mixeaza impreuna smantana lichida cu branza mascarpone.

Adauga zaharul pudra si continua sa mixezi pana cand vei obtine o crema omogena.

Topping:

Intr-o oala cu baza groasa, pune la foc smantana lichida impreuna cu mierea.

Cand incepe sa fiarba ia de pe foc si adauga ciocolata rupta bucati.

Amesteca bine pana cand vei obtine o crema fina.

Lasa crema sa se raceasca.

Asamblare:

Stropeste cele doua foi de blat cu un amestec facut din zahar si apa.

Peste prima foaie de blat distribuie uniform jumatate din crema cu alune.

Intinde crema alba, apoi aseaza cea de a doua foaie de blat.

Distribuie uniform restul de crema cu alune, iar peste aceasta crema pentru topping.

Pentru decor, mixeaza smantana lichida cu zaharul pudra pana cand vei obtine o frisca.

Pune frisca intr-un pos si decoreaza prajitura in functie de preferinte.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Fantastica

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response