Reteta prajitura cu crema de cafea si banane - un desert delicios si cremos. Este o prajitura de casa formata dintr-un blat cu cacao, un strat cu banane, crema de cafea si frisca. Prajitura aceasta cu banane si crema este varianta ideala pentru persoanele care prefera un desert de casa parfumat si cremos.

Prajitura cu crema de cafea si banane
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g cacao
  • 50 g ciocolata neagra
  • Crema cu cafea:
  • 500 g branza mascarpone
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 30% grasime
  • 2 lingurite de cafea instant
  • 4 linguri zahar pudra
  • Frisca:
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 30%
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete intaritor de frisca de la Dr. Oetker
  • In plus:
  • 5-6 banane
  • zeama de lamaie
  • 100 g ciocolata
loading...

Mod de preparare prajitura cu crema de cafea si banane:

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un vas, mixeaza albusurile spuma si adauga treptat zaharul.

Pune galbenusurile pe rand si incorporeaza faina amestecata in prealabil cu cacaua.

Aseaza hartie de copt intr-o tava cu dimensiunea de 24 x 32 cm.

Toarna compozitia si coace blatul la cuptorul preincalzit la 160° C aproximativ 35 – 40 minute.

Cand blatul este gata, sectioneaza partea de deasupra, aproximativ 1/3. Nu are nimic daca se sfaramiteaza pentru ca oricum partea de blat de 1/3 va fi amestecata cu ciocolata.

Pentru crema cu cafea, mixeaza branza mascarpone impreuna cu smantana lichida.

___

Incorporeaza cafeaua instant si zaharul pudra.

Continua sa mixezi pana cand vei obtine o crema fina, omogena.

Pentru crema simpla, mixeaza smantana lichida impreuna cu zaharul pudra.

La final, incorporeaza pudra intaritor de frisca.

Asamblare prajitura cu crema de cafea si banane:

Aseaza blatul sectionat (partea mai groasa, cea de 2/3).

Pune banane sectionate pe jumatate si stropeste cu zeama de lamaie.

Peste banane intinde uniform crema cu cafea.

Cele 100 g de ciocolata se dau pe razatoare si se amesteca cu 1/3 din blatul sectionat care va fi sfaramitat.

Presara cu jumatate din acest amestec peste crema cu cafea.

Intinde uniform frisca si distribuie restul de amestec de blat sfaramitat si ciocolata.

Inainte de a portiona, pune prajitura la frigider pentru cateva ore sau chiar pentru o noapte.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu crema de cafea si banane

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response