Reteta simpla prajitura cu blat de cacao si branza dulce. Este o prajitura de casa usor de facut, dintr-un blat pufos cu cacao care este sectionat pe jumatate pentru a obtine doua foi de grosimi aproximativ egale. Cele doua foi de blat cu cacao sunt unse cu gem (eu am folosit gem de coacaze), iar intre ele se pune crema de branza dulce. Deasupra este distribuit uniform un strat de frisca. Ca decor se poate folosi pudra de cacao, bucati de ciocolata etc.

Prajitura cu blat de cacao si branza dulce
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 3/4 cana ulei
  • 1/2 cana apa
  • 1 1/2 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 5 oua
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema cu branza:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 cana zahar pudra
  • In plus:
  • 250 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • 520 g gem de coacaze
  • cacao pudra pentru decor
  • *Nota: pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana de 250 ml
loading...

Mod de preparare prajitura cu blat de cacao si branza dulce:

Intr-o cratita, pune la foc uleiul, apa, cacaua si o cana de zahar.

Amesteca pana cand zaharul se topeste, apoi lasa deoparte sa se raceasca.

Intr-un bol, mixeaza spuma albusurile cu 1/2 cana zahar pana cand vei obtine o bezea tare.

La amestecul cu cacao adauga galbenusurile unul cate unul si incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

La compozitia obtinuta incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand cu o spatula, cu miscari largi.

Toarna aluatul obtinut intr-o forma cu dimensiunea de 40 x 25 cm tapetata cu hartie de copt.

Introdu la cuptorul preincalzit la 170° C timp de 40 minute.

___

Sectioneaza blatul copt pe jumtate, astfel incat vei obtine doua foi de blat.

Pentru crema de branza, amesteca untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra.

Incorporeaza branza de vaci si amesteca pana cand vei obtine o crema omogena.

Unge cu jumatate din gem una din foile de blat cu cacao.

Distribuie uniform crema cu branza, apoi aseaza cea de a doua foaie de blat de cacao si unge-o cu restul de gem.

Mixeaza smantana lichida cu o lingura de zahar pudra pana cand vei obtine o frisca tare.

Intinde uniform frisca peste prajitura.

Decoreaza prajitura cu cacao pudra.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu blat de cacao si branza dulce

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 voturi, media: 4,67 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response