Reteta fasole pastai in sos de rosii la borcan, pentru iarna, fara conservanti. Reteta de fasole verde sau galbena, fideluta sau lata (pastai, teci) in sos de rosii de casa o am de la bunica mea. Este o conserva naturala pregatita fara chimicale. Este o metoda foarte buna pentru a conserva fasolea verde sau galbena pentru iarna.

Fasole pastai in sos de rosii sau bulion la borcan
___
Ingrediente
  • Pentru un borcan de 640 ml:
  • 400 g fasole taiata
  • 200 g suc de rosii
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 catei de usturoi
  • felii de dovlecei (optional)
loading...

Mod de preparare fasole pastai in sos de rosii sau bulion la borcan:

Spala fasolea verde in apa rece si lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Indeparteaza capetele cu ajutorul unui cutit si taie pastaile in bucati de 3-4 cm.

Pentru aceasta reteta se pot folosi pastai crude de culoare galbena, verde, sau in amestec.

Aseaza pastaile taiate in borcane. Nu le indesa prea tare dar nu le lasa nici loc prea mult.

Borcanele trebuie sa fie sterilizate inainte. Am explicat aici cum trebuie sterilizate borcanele pentru conserve.

In fiecare borcan pune cate 1-2 catei de usturoi taiat pe jumatate si o jumtate de lingurita de sare.

Completeaza cu suc de rosii pana cand se umple borcanul.

___

Infileteaza capacele borcanelor.

Intr-o oala, aseaza un prosop de bucatarie impachetat, iar pe el aseaza borcanele.

Umple oala cu apa cat sa ajunga dinsus de gatul borcanelor.

Pune la foc si fierbe timp de o ora.

Fasolea fiind frageda ii ajung 60 minute de fierbere cronometrate din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

Acorda nota pentru reteta Fasole pastai in sos de rosii sau bulion la borcan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response