Reteta castraveti bulgaresti in otet, dulci-acrisori, pentru iarna. Reteta de castraveti in otet fara conservanti, murati cu ceapa si boabe de mustar. Pregatiti dupa aceasta reteta, castravetii raman crocanti si au un gust dulceag foarte placut. Reteta de castraveti in otet bulgaresti este o alternativa la castravetii in saramura (reteta aici).

Atunci cand puneti castraveti in otet pentru iarna, trebuie sa tineti cont de vremea de afara. Daca este foarte cald nu va sfatuiesc sa va apucati de muraturi. In mod normal, muraturile se pun toamna, in lunile septembrie - octombrie.

Castraveti bulgaresti in otet, pentru iarna
___
Ingrediente
  • 360 g castraveti bulgaresti
  • 1 lingurita rasa boabe mustar
  • 1 ceapa mica feliata
  • 4-5 boabe de piper
  • bete, tije de marar
  • 1-2 fasii de hrean
  • 1 ardei iute mic
  • 1 -2 catei de usturoi (optional)
  • rondele sau fasii de morcov (optional)
  • Saramura cu otet (300 ml in total):
  • 200 ml apa
  • 5 g sare grunjoasa pentru muraturi (neiodata)
  • 6 g zahar
  • 90 ml otet
loading...

Mod de preparare castraveti bulgaresti in otet, dulci-acrisori, pentru iarna:

Pentru reteta de castraveciori murati in otet eu aleg castraveti cat mai mici, cornichon. Aleg sa adaug hrean pentru ca pastreaza muraturile crocante.

Pentru inceput, spala castravetii bine, astfel incat sa nu raman pamant sau alte impuritati.

Ceapa se decojeste si se taie in rondele.

Decojeste hreanul si despica-l in fasii lungi si inguste.

Pregateste borcane spalate si sterilizate. Am explicat aici pe larg cum se sterilizeaza borcanele.

In fiecare borcan aseaza 2-3 felii de ceapa, o crenguta de marar si cateva boabe de mustar.

Indeasa castravetii, asezati in picioare, astfel incat sa stea cat mai strans in borcan.

___

Printre castraveciori pune fasiile de hrean si ardei iute. Optional poti adauga catei de usturoi si rondele de morcov.

Deasupra fiecare borcan pune cateva felii de ceapa, bobite de mustar si de piper.

Ca sa se fixeze mai bine castravetii, deasupra poti pune cateva tije de marar uscat. In plus, crengutele de mustar vor parfuma foarte placut acesti castraveti in otet pentru iarna.

Cum se face saramura cu otet pentru muraturi dulci acrisoare?

Pentru a pregati saramura cu otet, la un litru de apa pune 25 grame de sare, 30 g de zahar si 450 ml otet.

In total rezulta aproximativ 1,5 litri de saramura cu otet.

Pentru un borcan de 640 ml este nevoie de cca. 300 ml saramura cu otet.

Daca va plac mai dulci, puteti pune zahar mai mult.

Pune apa la fiert intr-o oala, impreuna cu sarea si zaharul.

Cand incepe sa fiarba pune otetul si opreste focul.

Aseaza borcanele cu castraveti intr-o tava metalica.

Lasa saramura cinci minute, cat sa se racoreasca, apoi cu ajutorul unui polonic toarn-o fierbinte in borcanele cu castraveti.

Inainte de a infileta capacul borcanelor, lasa-le sa se racoreasca.

Castravetii bulgaresti in otet au nevoie de 4-5 saptmani pentru a se mura. Rezista foarte bine 1-2 ani daca sunt preparati corect si depozitati la racoare.

Daca preparati castraveti in otet dupa reteta de mai sus ies extrem de crocanti si nu trebuie nici opariti, nici fierti si nici borcanele sterilizate la bain-marie dupa ce le umpleti.

Acorda nota pentru reteta Castraveti bulgaresti in otet, pentru iarna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, media: 4,38 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response